Πριν ξεκινήσετε...

Βραχυχρόνια VS
Μακροχρόνια Μίσθωση

διαφορές

Για να αποφασίσει κανείς, τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου του, είτε με βραχυχρόνια είτε με μακροχρόνια μίσθωση, θα πρέπει να κατανοήσει πολύ καλά τις διαφορές Βραχυχρόνιας & Μακροχρόνιας μίσθωσης. Πράγματι, δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κανείς αν θέλει να νοικιάσει το σπίτι του για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να λάβει υπόψη, και πολλές μεταβλητές. Οι τρεις βασικές διαφορές Βραχυχρόνιας & Μακροχρόνιας μίσθωσης είναι:

Διαβάστε περισσότερα...

1. Κέρδος: Πολλές φορές, όταν νοικιάζεται ένα ακίνητο για μια βδομάδα, μπορεί να αποδώσει περισσότερα χρήματα από ό,τι αν το νοικιαζόταν σταθερά για έναν μήνα. Πολλοί είναι οι επισκέπτες που χρειάζονται ένα σπίτι για λίγες μόνο μέρες, όπως συμβαίνει και με ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Αυτό σημαίνει, ότι ο ιδιοκτήτης επιλέγει την τιμή διανυκτέρευσης ανάλογα την περίοδο και την ζήτηση και τον ανταγωνισμό. Τυπικά αυτός είναι και ο κύριος τρόπος λειτουργίας του Airbnb management. Όπως δείχνουν οι έρευνες, οι επισκέπτες είναι συνήθως πρόθυμοι να πληρώνουν τα ίδια ευρώ, αλλά να μένουν σε ένα άνετο σπίτι με πολύ περισσότερες παροχές σε σχέση με ένα ξενοδοχείο. Σε αντίθεση με την μακροχρόνια μίσθωση όπου νοικιάζοντας το ακίνητο μακροχρόνια, ο ιδιοκτήτης γνωρίζει ότι ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα προστίθεται κάθε χρόνο στα έσοδα του. Όμως. αυτή η πηγή εισοδήματος δεν θα του αποφέρει περισσότερα από όσα έχει συμφωνήσει με τον μισθωτή για όσο χρόνο διαρκεί το συμβόλαιο.

2. Φθορά: Οι επισκέπτες που νοικιάζουν ακίνητα και μένουν για λίγες ημέρες ή μερικές εβδομάδες, έρχονται συνήθως για διακοπές. Το πιο πιθανό είναι να μην ξοδεύουν πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι, αλλά έξω, κάνοντας βόλτες και εξερευνώντας το μέρος. Επομένως, η φθορά είναι μικρότερη. Οι βραχυχρόνιοι ενοικιαστές φροντίζουν επίσης να κρατούν το σπίτι όπως το βρήκαν. Κυρίως, από σεβασμό προς τον ιδιοκτήτη, καθώς γνωρίζουν ότι πρόκειται για το σπίτι του αλλά και γιατί ο ιδιοκτήτης τους αξιολογεί με κριτική μετά την αναχώρηση τους. Επίσης στο Airbnb management, έχει κανείς την δυνατότητα να ορίσει ρήτρα αποζημίωσης για τυχόν ανεπιθύμητες ζημιές από επισκέπτες.

3. Ευελιξία: Αν επιλέξει κανείς τη βραχυχρόνια μίσθωση, θα μπορεί και να μένει στο σπίτι, αλλά και να το νοικιάζει. Η ευελιξία που προσφέρει η βραχυχρόνια μίσθωση είναι βασικός παράγοντας επιλογής, για πολλούς ιδιοκτήτες, έναντι της μακροχρόνιας και μέσα από το Airbnb management υπάρχει πλήρης ευελιξία για την περίοδο που θα ορίσει κανείς το ακίνητο ως διαθέσιμο προς ενοικίαση.

Δείτε λιγότερα...

Ο δικός μας νομάς, όπως κάθε σωστός νομάς, φροντίζει να εκμυστηρεύεται τα μυστικά κάθε τόπου, στους γύρω του.
Να δείχνει το δρόμο, να προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε όποιον τη χρειάζεται

Σχετικές Υπηρεσίες για εσάς