Πριν ξεκινήσετε...

γιατί

να διαχειρίζεται άλλος
το ακίνητο μου;

Πριν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου καταλήξει στον τρόπο αξιοποίησης του, πρέπει να γνωρίζει μερικά βασικά πράγματα. Οι κύριοι λόγοι για να επιλέξει ένας ιδιοκτήτης μία εταιρεία για την διαχείριση καταλυμάτων μπορούν να αποτυπωθούν σε πέντε βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά τον διαθέσιμο χρόνο που έχει ο ιδιοκτήτης για να αφιερώσει στην διαχείριση του ακινήτου. Πιο συγκεκριμένα, η βραχυχρόνια μίσθωση καταναλώνει αρκετό χρόνο καθημερινά. Πρακτικά λειτουργεί σαν μία πολύ μικρή αυτόνομη ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο χρόνος που απαιτείται αφορά στην υποδοχή των επισκεπτών, τον καθαρισμό του ακινήτου, την επικοινωνία με τους μελλοντικούς επισκέπτες, την διαχείριση των κρατήσεων, την παρακολούθηση του ανταγωνισμού και τον ορισμό της τιμολογιακής πολιτικής ανάλογα με την περίοδο και τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα ανωτέρω, είναι πολύ δύσκολα να τα διαχειριστεί κανείς, ειδικά όταν έχει κύρια εργασία, γιατί η αμεσότητα, η ανταπόκριση και η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντικές για τους επισκέπτες.

Παράλληλα, ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην εντοπιότητα. Πιο συγκεκριμένα, αν ο ιδιοκτήτης κατοικεί σε άλλη πόλη από την πόλη που βρίσκεται το ακίνητο του, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι για να αξιοποιηθεί το ακίνητο, ο ιδιοκτήτης χρειάζεται έναν συνεργάτη, μία εταιρεία για την διαχείριση καταλυμάτων, όπου θα είναι παρών και θα συντονίζει όλα τα διαδικαστικά για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Ο τρίτος πυλώνας, δεν μπορεί να είναι άλλος από την συνεχή εξάπλωση των νέων τεχνολογιών. Καλώς ή κακώς, ειδικότερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ιδιοκτήτες ακινήτων, μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, όμως ο τουριστικός κλάδος γίνεται ολοένα και περισσότερο ηλεκτρονικός, ειδικότερα στο κομμάτι της διαχείρισης καταλύματος.

Ο τέταρτος πυλώνας έχει άμεση συσχέτιση με τον δεύτερο. Εφόσον ο ιδιοκτήτης διαμένει σε άλλη πόλη, είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζει τους κατάλληλους συνεργάτες που χρειάζεται ένα ακίνητο. Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων εξασφαλίζει όλους επαγγελματίες για την εύρυθμη λειτουργία, όπως συνεργείο καθαρισμού, τεχνικούς σε περίπτωση βλαβών – ζημιών.

Ο τελευταίος πυλώνας, έχει άμεση συσχέτιση με τον τρίτο. Η λειτουργία των καναλιών προώθησης αλλά και η χάραξη της τιμολογιακής πολιτικής απαιτεί γνώσεις που κάποιος ιδιοκτήτης μπορεί να μην κατέχει και στην διαχείριση καταλυμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία η ορθή τιμολόγηση για την εξασφάλιση κερδών. Έτσι, μπορεί είτε να τιμολογεί πολύ ακριβά και να μην είναι ανταγωνιστικός, είτε να τιμολογεί πού χαμηλά και να χάνει έσοδα. Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που σαν σκοπό έχει την διαχείριση καταλυμάτων θα διασφαλίσει ότι οι πέντε πυλώνες θα λειτουργούν απρόσκοπτα και θα εξυπηρετούν κάθε επισκέπτη.

Δείτε λιγότερα...

Διαχείριση καταλυμάτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και τι να γνωρίζετε στην αρχή

Ο δικός μας νομάς, όπως κάθε σωστός νομάς, φροντίζει να εκμυστηρεύεται τα μυστικά κάθε τόπου, στους γύρω του.
Να δείχνει το δρόμο, να προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε όποιον τη χρειάζεται

Σχετικές Υπηρεσίες για εσάς