Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα διαμερίσματα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Πολλοί ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, επιλέγουν να μείνουν στις διακοπές τους σε ένα χώρο που είναι διαμορφωμένος για να τους υποδεχτεί και να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους και ταυτόχρονα να τους παρέχει την αίσθηση πως ζουν σαν να είναι κάτοικοι του τόπου στον οποίο ταξιδεύουν. Κάθε διαμέρισμα, λοιπόν, μπορεί με τον κατάλληλο τρόπο να εξελιχθεί σε μια επένδυση που θα παρέχει έξτρα εισόδημα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο ανταγωνισμός στον κλάδο είναι μεγάλος, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να κάνετε το διαμέρισμα να ξεχωρίσει. Ένας από τους ευκολότερους και ταυτόχρονα οικονομικούς  τρόπους για να το πετύχετε είναι η διακόσμηση Airbnb. Φυσικά και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, καθώς η πετυχημένη διακόσμηση ενός διαμερίσματος είναι ένα ζήτημα καθαρά υποκειμενικό. Υπάρχουν όμως μικρές πινελιές που μπορούν να κάνουν το χώρο σας περιζήτητο.

Υποδοχή
Προσέξτε ιδιαίτερα το πρώτο πράγμα που θα δει ένας επισκέπτης καθώς εισέρχεται στον χώρο σας. Ένα όμορφο έπιπλο εισόδου, όπου ο επισκέπτης θα τοποθετήσει τα προσωπικά του αντικείμενα η ένας καλόγερος για να αφήσει το πανωφόρι του δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση φιλοξενίας.

Φυτά
Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι must στην διακόσμηση Airbnb. Θα δώσουν ζεστασιά και όμορφο χρώμα στο διαμέρισμα σας. Φροντίστε να είναι φυτά, τα οποία δεν θέλουν συχνά πότισμα και επενδύστε ένα μικρό ποσό σε όμορφες και καλαίσθητες γλάστρες. Χρησιμοποιήστε επίσης ιδιαίτερα βάζα τα οποία μπορείτε να γεμίζετε με φρέσκα χρωματιστά λουλούδια.

 

Έπιπλα
Είναι σημαντικό τα έπιπλα του χώρου σας να μην είναι πολλά και ιδιαίτερα ογκώδη. Αποφύγετε τις υπερβολές και τοποθετήστε έπιπλα που θα αναδείξουν το χώρο και θα είναι πρακτικά. Ο επισκέπτης θέλει να μπορεί να κινείται άνετα στο χώρο και να βρει κάποιο σημείο για να τοποθετήσει τις αποσκευές του.

Καλάθι με τοπικά προϊόντα
Σίγουρα υπάρχουν πολλές ιδέες για διακόσμηση Airbnb ωστόσο η καλύτερη κίνηση που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη είναι ένα όμορφο καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Δώστε στον επισκέπτη την ευκαιρία να γευτεί κάτι το οποίο πιθανότατα δεν έχει ξαναδοκιμάσει και θα του κινήσει το ενδιαφέρον.

Φωτισμός
Ο σωστός φωτισμός του διαμερίσματός σας μπορεί να σας δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνει το χώρο σας να ξεχωρίσει. Ο απαλός φωτισμός δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση ζεστασιάς. Επενδύστε σε ένα ιδιαίτερο πορτατίφ ή ένα φωτιστικό δαπέδου με στυλ.

Χρώματα
Πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση Airbnb παίζουν τα χρώματα με τα οποία θα γεμίσετε το σπίτι σας. Επιλέξτε απαλές και ουδέτερες αποχρώσεις για τους τοίχους και τα υφάσματα και αποχρώσεις του ξύλου για τα έπιπλα. Δώστε το χρώμα που σας αρέσει επιλέγοντας πιο έντονές αποχρώσεις για μικρότερα αντικείμενα όπως τα μαξιλάρια του καναπέ.

Όσφρηση
Η όσφρηση είναι μια από τις πιο δυνατές αισθήσεις. Φροντίστε έτσι ώστε ο χώρος σας να μυρίζει ευχάριστα. Μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα σε γυάλινα βαζάκια πολύχρωμα ποτ πουρί και να βάλετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού πολλών ειδών αρωματικά κεράκια.

Τοίχοι
Από τα πρώτα πράγματα που βλέπει ένας επισκέπτης μόλις μπαίνει σε ένα σπίτι είναι η διακόσμηση των τοίχων του. Τοποθετήστε σε καίρια σημεία πίνακες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Επίσης πολύ καλή επιλογή είναι οι καθρέπτες καθώς κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός και ταυτόχρονα μεγαλύτερος.

Μια επιτυχημένη διακόσμηση Airbnb δεν χρειάζεται να είναι ούτε δαπανηρή ούτε υπερβολική. Μικρές πινελιές μπορούν να δώσουν την αίσθηση στον επισκέπτη πως είναι ευπρόσδεκτος και αυτός με την σειρά του να γίνει ο καλύτερος διαφημιστής για το δικό σας διαμέρισμα. Ρωτήστε τον τι του έκανε καλή εντύπωση, τι του άρεσε και τι όχι κατά τη διάρκεια της διαμονής του, έτσι ώστε να πάρετε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να εξελίσσετε το διαμέρισμά σας συνεχώς προς το καλύτερο.