Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι μια τάση της τουριστικής οικονομίας που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Τα  διαμερίσματα, σπίτια και δωμάτια που μπορεί κανείς να εντοπίσει στην πλατφόρμα του Airbnb είναι πολύ μεγάλα σε αριθμό. Το γεγονός αυτό είναι πιθανό να καταστήσει δύσκολο το να ξεχωρίσει ένα σπίτι ανάμεσα στις πολλές επιλογές που έχουν να επιλέξουν οι υποψήφιοι επισκέπτες. Παρακάτω θα εξηγήσουμε πώς η ανακαίνιση ανεβάζει την αξία για βραχυχρόνια μίσθωση Airbnb ακινήτου.

Ενδεχομένως θα θέλετε να μεγαλώσετε το κοινό που μπαίνει στον πειρασμό να κάνει το ΄΄κλικ΄΄ για να δει το δικό σας διαμέρισμα. Μια μικρή ανακαίνιση της κουζίνας σας μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικές φωτογραφίες για το προφίλ σας στην Airbnb. Μια νέα κεφαλή ντους και ένα πολύχρωμο δάπεδο με πλακάκια στο μπάνιο σας είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Μικρές λεπτομέρειες όπως ένα όμορφο έπιπλο μπάνιου έως μεγάλες βελτιώσεις όπως συσκευές με ενεργειακή απόδοση, μπορούν να επιφέρουν το τέλειο αποτέλεσμα , αισθητικά αλλά και οικονομικά.

Μια ακόμη πρόταση η οποία θα ανεβάσει την αξία του Airbnb είναι το να δημιουργήσετε άνετες γωνιές όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολυέξοδο. Για παράδειγμα ένα άνετο κάθισμα δίπλα στο γωνιακό παράθυρο, όπου τα ζευγάρια μπορούν να αναπολούν αγαπημένες αναμνήσεις ή ένα χοντρό άνετο χαλί δίπλα στο τζάκι, όπου οι οικογένειες μπορούν να καθίσουν και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα έχουν πολύ καιρό αφού φύγουν από το κατάλυμα σας. Αυτές οι φιλόξενες γωνιές δημιουργούν πολύ καλές ευκαιρίες φωτογραφίας και δίνουν στο χώρο σας περισσότερη έκθεση, καθώς οι φιλοξενούμενοί σας θα δελεάζονται να ανεβάσουν φωτογραφίες από το διαμέρισμά σας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους.

Αναβαθμίστε το χώρο σας τακτικά και εργαστείτε προκειμένου να διατηρήσετε αυτόν τον αέρα ανανέωσης του Airbnb σας αφού αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος είναι πιθανόν να ανεβάσει τη ζήτηση του καταλύματός σας αλλά και την ικανοποίηση των επισκεπτών σας κατά τη διαμονή τους. Είναι στη δική σας ευχέρεια το αν ένας επισκέπτης επιστρέψει ξανά ώστε να επισκεφθεί το κατάλυμά σας ή επιστρέψει στην πλατφόρμα του Airbnb ώστε να αφήσει μια μη επιθυμητή κριτική.

Δώστε προσοχή στην ποιότητα του στρώματος στο οποίο επενδύετε. Πολλοί ταξιδιώτες πάνε διακοπές για να χαλαρώσουν. Δώστε στους καλεσμένους σας ένα στρώμα που θα τους προσφέρει έναν καλό ύπνο και φροντίστε να αλλάξετε το στρώμα όταν αισθάνεστε ότι δεν κάνει πλέον τη δουλειά του.

Ο εκσυγχρονισμός ενός διαμερίσματος συνεπάγεται την βελτίωση της λειτουργικότητάς του. Καλύπτοντας ορισμένες από τις σύγχρονες ανάγκες του καταλύματος καθώς και ολοκληρώνοντας μια έξυπνη αλλαγή, είναι πιθανό να επιτευχθεί η βελτίωση της διαρρύθμισης του καταλύματός σας, οδηγώντας έτσι στο να έχετε στη διάθεσή σας περισσότερο χώρο άρα και άνεση.

Η πληθώρα επιλογών ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε πολλές περιπτώσεις κάνει τον επισκέπτη να προτιμά να πληρώσει λίγα χρήματα παραπάνω προκειμένου να μείνει σε ένα ανανεωμένο και περιποιημένο περιβάλλον. Έτσι τα ακίνητα τα οποία είναι ανακαινισμένα είναι υψηλά στις επιλογές των επισκεπτών. Παρόλο που η ανακαίνιση ενός καταλύματος πιθανόν να θεωρηθεί μεγάλη δαπάνη για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη η αποπληρωμή της επένδυσης είναι εφικτό να επέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα , αναβαθμίζοντας παράλληλα την αξία για βραχυχρόνια μίσθωση Airbnb ακινήτου σας.