Καθώς τα διαθέσιμα καταλύματα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται αυτόματα και ο ανταγωνισμός. Αυτό σημαίνει πως για να είναι πετυχημένη η επένδυση σε ένα Airbnb πρέπει να κάνετε ορισμένα πράγματα που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μένει στο μυαλό ενός επισκέπτη είναι η πρώτη εντύπωση για το κατάλυμά σας καθώς εισέρχεται στο χώρο αλλά και η εντύπωση που θα του αφήσετε εσείς ως οικοδεσπότης. Παρακάτω θα αναλύσουμε ορισμένες ενέργειες που απαντούν στο ερώτημα, πως να διαφοροποιηθείτε κατά το check-in στο airbnb σας.

Ευελιξία
Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι σχετικά με τους χρόνους του check-in.
Είναι σημαντικό για ένα επισκέπτη να μπορεί να κάνει check-in στο διαμέρισμά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς η πτήση του μπορεί να φτάνει στην πόλη σας το απόγευμα ή ακόμα και αργά το βράδυ.

Ξενάγηση
Κατά τη διάρκεια του check in μην αρκεστείτε μόνο στα πολύ απλά και εμφανή σημεία του διαμερίσματος. Δώστε έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες του σπιτιού που μπορούν όμως να κάνουν τη διαφορά. Δείξτε στους επισκέπτες πως δουλεύουν οι ηλεκτρικές συσκευές και που μπορούν να βρουν χρήσιμα αντικείμενα έτσι ώστε να μην τους δυσκολέψει απολύτως τίποτα από τη στιγμή που θα φύγετε από το χώρο.

Γειτονιά
Εκτός από το σπίτι σημαντική για τους ταξιδιώτες είναι και η γειτονιά στην οποία θα μείνουν. Αν η περιοχή ή το διαμέρισμα έχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία μην παραλείψετε να την αναφέρετε. Παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τις κοντινές στάσεις λεωφορείων, τα πλησιέστερα σούπερ μάρκετ και μουσεία. Προτείνετε εστιατόρια και καφετέριες που βρίσκονται στη γειτονιά και πιθανότατα θα τους αρέσουν. Θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενδιαφέρεστε για την καθημερινότητά τους στην περιοχή.

Κέρασμα
Κάτι που θα σας κάνει να διαφοροποιηθείτε κατά το check-in του Airbnb σας είναι ένα εξατομικευμένο κέρασμα καλωσορίσματος. Ρωτήστε τους επισκέπτες σας πριν την άφιξη τους τι προτιμούν για πρωινό, αν πίνουν τσάι ή καφέ και φροντίστε να τους τα προσφέρετε κατά την άφιξη τους, για την ίδια ή για την πρώτη μέρα που θα ξυπνήσουν στο διαμέρισμά σας.

Εξατομικευμένα Μηνύματα
Η πλατφόρμα της Airbnb  προσφέρει στους οικοδεσπότες ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα αποστολής αυτοματοποιημένων μηνυμάτων. Δημιουργήστε τέτοια μηνύματα που θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες σας να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με το κατάλυμά σας, τη στιγμή που τις χρειάζονται.

Check in χωρίς παρουσία οικοδεσπότη
Ο πλέον επαναστατικός τρόπος για να κάνετε check-in Airbnb που θα σας κάνει να διαφοροποιηθείτε είναι να κάνετε τη διαδικασία χωρίς να βρίσκεστε στο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε χρόνο και παράλληλα προσφέρετε τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει check in ό,τι ώρα τον εξυπηρετεί, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επενδύστε σε ένα κουτί φύλαξης κλειδιών το οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε στον τοίχο δίπλα από την πόρτα του διαμερίσματος. Οι επισκέπτες θα πληκτρολογούν τον κωδικό που θα τους έχετε στείλει και θα παίρνουν το κλειδί. Μπορείτε εναλλακτικά να εγκαταστήσετε κλειδαριά-πληκτρολόγιο. Σε αυτή την περίπτωση οι επισκέπτες απλά πληκτρολογούν τον κωδικό και εισέρχονται στο διαμέρισμα.

Η πρώτη εντύπωση που θα αφήσετε στον επισκέπτη θα κρίνει και σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο θα είναι ευχαριστημένος από την φιλοξενία σας, καθώς η διαδικασία του check in θα είναι και πιθανότατα ο περισσότερος χρόνος που θα περάσετε μαζί του κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Φροντίστε να είστε χαμογελαστοί και πρόθυμοι να απαντήσετε στις ερωτήσεις του, κάντε τον να νιώσει σαν το σπίτι του και σίγουρα θα διαφοροποιηθείτε.