Η διαδικασία καταχώρησης ενός ακινήτου στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν κρύβει και παγίδες που πρέπει να προσέξετε αν θέλετε το κατάλυμα σας να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες κρατήσεις και συνεπώς να έχετε περισσότερα έσοδα. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη στις καταχωρήσεις Airbnb και πως να τα αποφύγετε.

Φωτογραφίες
Έρευνες έχουν δείξει ότι μακράν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή ενός καταλύματος από τον επισκέπτη παίζουν οι φωτογραφίες. Πολλοί ιδιοκτήτες θεωρούν ότι οι φωτογραφίες που έχουν βγάλει με το κινητό τους τηλέφωνο είναι ικανές να πείσουν τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση στο δικό τους κατάλυμα. Καθώς ο ανταγωνισμός είναι πλέον πολύ μεγάλος, η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σημασία. Οι εικόνες του καταλύματος πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης, με σωστό φωτισμό και από τις κατάλληλες οπτικές γωνίες. Είναι σημαντικό να επενδύσετε ένα ποσό προσλαμβάνοντας έναν επαγγελματία φωτογράφο που θα σας συμβουλέψει και θα τραβήξει φωτογραφίες που θα αναδείξουν στο μέγιστο τις δυνατότητες του διαμερίσματός σας.

Υπερβολικές Προσδοκίες
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στις καταχωρήσεις Airbnb που πρέπει να αποφύγετε, είναι η δημιουργία υπερβολικών προσδοκιών στους επισκέπτες σας. Σίγουρα είναι πολύ δελεαστικό να προσπαθήσετε να πουλήσετε το διαμέρισμα σας υπερβάλοντας για κάποιες από τις παροχές που προσφέρετε ή για το πόσο κοντά είναι το διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης ή σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Μπορεί να πετύχετε ορισμένες κρατήσεις στην αρχή αλλά σε βάθος χρόνου οι συνέπειες για την επένδυση σας θα είναι καταστροφικές. Πάντα να είστε ειλικρινείς και να περιγράφετε ό,τι ακριβώς ο ταξιδιώτης θα συναντήσει όταν επισκεφτεί το κατάλυμά σας.

Στρατηγική Τιμολόγησης
Για να έχει το κατάλυμα σας τις περισσότερες δυνατές κρατήσεις πρέπει να  προσέξετε την στρατηγική τιμολόγησης. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό να ορίσετε μια τιμή για όλο το χρόνο και να περιμένετε η επένδυση σας να έχει επιτυχία. Οι τιμές στις οποίες διατίθεται το κατάλυμα σας πρέπει να προσαρμόζονται και να είναι σε άμεση συνάρτηση με τη ζήτηση στην περιοχή, την εποχικότητα ακόμα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη σας. Μελετήστε τις τιμές του ανταγωνισμού, ορίστε προσφορές και εκπτώσεις για να έχετε το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Καθαριότητα
Το πόσο καθαρό η όχι είναι το κατάλυμα σας είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα κρίνει την επιτυχία της επένδυσής σας. Ο πήχης που έχουν ορίσει επαγγελματίες στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι πολύ ψηλά. Η ελλιπής καθαριότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στις καταχωρήσεις Airbnb. Καθαρίστε με σχολαστικότητα κάθε επιφάνεια του διαμερίσματος και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες.

Εφησυχασμός

Κανένα κατάλυμα δεν έχει τη δυναμική να δέχεται κρατήσεις με αμείωτο ρυθμό αν ο οικοδεσπότης σταματήσει να εργάζεται. Όσο ικανοποιητικά κι αν είναι τα έσοδα που αποκομίζετε από το διαμέρισμά σας, η αγορά εξελίσσεται συνεχώς και οι τιμές του ανταγωνισμού αλλάζουν. Αν είστε ήδη ψηλά στις αναζητήσεις της πλατφόρμας συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε και μην επαναπαύεστε.

Επικοινωνία
Η κατοχή ενός διαμερίσματος Airbnb είναι μια απαιτητική διαδικασία καθώς για να είναι η καταχώρηση σας επιτυχημένη οφείλετε να απαντάτε άμεσα στα μηνύματα των επισκεπτών. Οι καθυστερημένες απαντήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να μην βγαίνετε ψηλά στις λίστες αναζήτησης της Airbnb. Φροντίστε να έχετε την εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο προκειμένου να μπορείτε να ανταποκρίνεστε άμεσα ή ορίστε κάποιον συνοικοδεσπότη που θα μπορεί να απαντήσει κάποιο ερώτημα σε περίπτωση που είστε απασχολημένος.